24 Disember 2010

Tahniah!

Salam kepada semua blogger!

Dah lama tak menulis nota baru. Semuanya gara-gara kesibukan yang tidak putus-putus dan juga teruja membuat perubahan baru pada blog. Semalam keputusan PMR dah keluar. Seronok tengok kat tv. Mcm2 yang buleh dilihat. Di sini aku nak ucapkan tahniah kepada semua calon-calon PMR tahun 2010. Hai cepat sungguh masa berlalu. Aku teringat kenangan 17 tahun yang lalu ketika mengambil keputusan PMR.
Jom aku bawakan pembaca semua kembali ke tahun 1993. Masa tu aku tentunya di tingkatan 3. Masa tahun ni untuk pengetahuan semua pembaca blog ini, PMR mula diperkenalkan bagi menggantikan SRP. Semua cikgu2 di sekolah sibuk dok cari buku-buku dan silibus baru. Ingat sangat masa ni buku terbitan Sasbadi memang paling top. Tapi masa ni kalau aku ingatkan balik tak ramai yang mendapat keputusan yang boom mcm sekarang. Paling cemerlang pun rasanya dalam 5A kot. Aku dapat 1A 4B dan 4C. Tapi budak-budak sekarang ni 8A, 9A dah mcm perkara biasa aje. Budak2 sekarang ni memang pandai-pandai la..Tahniah!
Bagi calon2 PMR tahun ni yang dapat result kurang memberangsangkan.. jangan pula rasa putus asa. PMR bukan jalan terakhir di alam persekolahan. Kegagalan meraih keputusan cemerlang pada kali ini perlu dijadikan pengajaran dan pengalaman untuk merintis kejayaan pada masa akan datang. Aku turut mengingatkan diri sendiri agar menjadi mama yang baik untuk terus memberikan didikan kepada puteri2 kesayanganku.

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © BicaraQaseh. Designed by Whitey Mommy